неделя, 24 февруари 2019 г.

" КАЙГАНА "

Кайгана е вид ястие от турската кухня ! Ястие между омлет и палачинка ! Ястие в , което задължителните продукти са : яйца, брашно , прясно мляко/ или вода/ и зелении/магданоз , копър, зелен лук/ В някои рецепти може и да има и вид риба, кайма....По различните краища се приготвя по различен начин !
* Чаша с вместимост 150 мл
Необходими продукти :
☑ Брашно 1 чаша
☑ Прясно мляко 1 чаша
☑ Яйца 4 броя
☑ Копър/ може да добавите : магданоз и пресен лук/
☑ Сол
☑ Олио / за намазване/
В купа  смесете продуктите : пресятото брашно и прясното мляко. Разбийте с телена бъркалка , до гладка смес , да няма бучки. Добавете сол, яйца и отново разбийте , добре да се смесят продуктите. Накрая добавете прясно накълцания копър. Разбъркайте.Добре е да има няколко вида " зелении : магданоз, пресен лук !
Сместа трябва да е малко по рядка от сместа за палачинки ! Върху котлона сложете тиган ! С помощта на четка намажете олио/ по една капка/
Като се сгорещи , вземете с черпак/ да не е препълнен/ от сместа и сипете в нагорещения тиган.Пекат се и от двете страни.
                                                          Поднесете ги топли .
     От тази доза на мен ми излязоха 7 броя/според големината/ Може да увеличите дозата !
                                                             ДОБЪР АПЕТИТ !

Няма коментари:

Публикуване на коментар