Необходими продукти:
☑ Яйца 2 броя
☑ Прясно мляко / топло / 150 мл
☑ Вода/ хладка/ 150 мл
☑ Сода бикарбонат 2-3 щипки
☑ Захар 1 ч.л.
☑ Сол 1/2 ч.л.
☑ Брашно 2-2, 5 чаши / 150 мл/
Още :
☑ Краве масло за намазване *
* Плънка по желание : сирене , мед , сладко от ягоди, кайсии ...
В подходяща купа сипете първо сухите съставки: пресятото брашно, сода бикарбонат, захар и сол. Разбъркайте. Добавете малко по малко топлото прясно мляко и хладката вода, като разбърквате с телена бъркалка.
Счупете яйцата в малка шола, разбийте и ги добавете към сместа. Яйцата никога не ги добавям директно! Разбъркайте до еднородна смес. Сместа не трябва да е много гъста, нито прекалено рядка!
Върху котлона на средна температура загрейте тигана! Капнете 1-2 капки олио и хубаво намажете тигана / с помощта на четка или домакинска хартия / В рецептата не съм отбелязала олиото, защото намазвам тигана само в началото!
Не е задължително, ако тиганът ви е с не залепващо покритие! Вземете с черпак от сместа и разпределете равномерно. Печете за кратко от едната страна / палачинката става прозрачна/ и обърнете от другата страна.
Изкарайте в чиния една върху друга, като всяка палачинка намажете на тънко с краве масло! Плънка по желание! Аз поднесох със сирене и
" Конфитюр от кайсии "
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук :
" Вкусотия в чиния " https://www.facebook.com/groups/520103771725772/
Няма коментари:
Публикуване на коментар