* Чаша с вместимост 150 мл
Необходими продукти :
✔ Захар 1 чаша
✔ Сусам 1 чаша
✔ Краве масло 1 чаена лъжица
Още: пергаментова хартия, точилка
Първо, върху плота си постелете пергаментова хартия. Върху котлона на средна температура в касерола сложете захарта, от време на време разклащайте съда. Като почне да се карамелизира, разбъркайте с дървена лъжица.
Разбъркайте докато се втечни напълно, да не останат бучки! Но внимавайте, да не загори защото ще горчи! Добавете кравето масло и разбъркайте около 10-15 секунди.
Добавете сусама и изключете котлона. Разбъркайте за кратко и вземете от котлона. Сега трябва да сте бързи! С помощта на дървена лъжица изсипете сместа върху пергаментовата хартия, отгоре сложете още една пергаментова хартия и изгладете с точилката.
Махнете горната хартия и с помощта на остър нож нарежете в желаните форми. Може да си хапнете сладко, сладко.
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук:
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук:
" От кухнята на Биги "https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
Много благодаря за рецептата! Толкова обичам сусамки! :) Още довечера ще ги направя!
ОтговорИзтриване