неделя, 1 декември 2019 г.

СЪЛЗИЦИ


СЪЛЗИЦИ 



Бързи и лесни за приготвяне- сълзици, като от едно време. Знам, че може много домакини да си ги приготвят вкъщи, но тази рецепта е по скоро за тези, които сега се учат. Не, че е нещо сложно, но все се учим с гледане, четене и приготвяне. За всичко си има първи път- стига желание да има. Подходящи за кафе и неочаквани гости:)
 Необходими продукти:
✔ Бутер тесто 400 грама
✔ Белтък 1 брой
✔ Захар 1 чаша с вместимост 150 мл.
✔ Канела 1 к.л.
Още : хартия за печене, точилка
Бутер тестото ми беше 800 грама, но аз ползвах половината! Включете фурната на 190 градуса. След, като се размрази, внимателно разгънете бутер тестото. Пригответе си в една купичка белтъка, като леко разбиете с вилица за кратко.

В друга купа смесете кристалната захар с канелата и разбъркайте, да се смесят добре двете съставки. Канелата не е задължителна, но понеже много обичам - добавих! С помощта на четка намажете цялото тесто с белтък, поръсете щедро със сместа от захар и канела.

Отгоре поставете пергаментова хартия и разточете- леко да се изтъни. Обърнете бутер тестото долната страна нагоре и повторете и от другата страна- белтък, захар с канела, разточете. 

Махнете горната хартия и почнете да навивате двата широки  края навътре на руло, докато се срещнат по средат две рула! Сложете в хладилник за 30 минути за да може по лесно да се среже! 

Нарежете с един пръст дебелина и наредете в тава покрита с пергаментова хартия. С длан леко ги сплескайте. Печете в предварително загряла фурна на 190- 200 градуса докато станат златисти и от двете страни.

Хапнете си сладичко:) Който, има интерес , може да се присъедини към кулинарната ни група:Вкусотия в чиния, от ТУК



 



Няма коментари:

Публикуване на коментар