понеделник, 16 декември 2019 г.

ДОМАШНИ ОРЕХОВКИ




Може на вид много да не ви допадат, но са точно както ги обичам! Имах останали белтъци, имам и орехи- сега е момента. Тестото е, като целувчено, топят се в устата, а не от онези твърди ОРЕХОВКИ.
Необходими продукти:
✔ Белтъци 2 броя/ от средно големи яйца/
✔ Щипка сол
✔ Кристална захар 1водна чаша / 200 мл/ ИЛИ ПУДРА ЗАХАР *
✔ Смлени орехи 1 чаша / 250мл/
✔ Ванилия 1 пакет
✔ Канела 1/2 кафена лъжица
✔ Лимонов сок 1 чаена лъжица
Още: хартия за печене
Белтъците трябва да са на стайна температура! Включете фурната на 150 градуса. Сложете белтъците  в напълно суха купа върху касерола на водна баня, добавете сол и почнете да разбивате с миксер докато се запенят.
Малко по малко почнете да добавяте захарта /ако се притеснявате, че няма да се разбие добре захарта и ще ви хрупа- може да ползвате пудра захар/ Добавете прясно изцедения лимонов сок. Разбийте сместа на твърд сняг, като за целувки!
Има различни рецепти за ореховки, така че всеки приготвя по различен начин. Към смлените орехи прибавете канелата, ванилията и разбъркайте. Тази суха смес прибавете към разбитите белтъци, като вече бъркате с шпатула или лъжица.
В тава сложете хартията за печене и с помощта на две лъжици вземете от сместа и оформете ореховките върху хартията за печене, като гледате да са еднакви по големина. Отгоре леко ги оформете с лъжица.
Може да ползвате и пош, ако ще ви е по удобно!Сложете ги да се пекат в средното ниво на фурната около 25-30 минути! Времето за печене зависи и от фурната. Изчакайте леко да изстинат и така ги отлепете от хартията!
Единствената ми грешка беше, че по време на печене леко ги натиснах отгоре с пръсти и те се напукаха:) Но, ако предпочитате, като мен - хрупкави, но топящи се в устата ОРЕХОВКИ- ТОВА Е РЕЦЕПТАТА! Получиха се ммм..МНОГО ВКУСНИ !
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук :
"От кухнята на Биги "https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour













Няма коментари:

Публикуване на коментар