Нали, знаете тези сладкиши които се продават единично опаковани с името "КАТ- КАТ ТАТ"? Тези лакомства, които идват от Турция, не е сложно приготвянето им:) Беше ми останало малко ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД и реших да приготвя това сладко изкушение.
Необходими продукти:
✔ Бутер тесто за сладкиши 400 грама
✔ Течен шоколад около 100-130 грама
✔ Белтък 1 брой
✔ Захар*
Изкарайте бутер тестото от фризера на стайна температура, да се отпусне. Когато тестото лесно се отваря е готово за работа! Преди да започнете си включете фурната на 180 градуса, да загрее.
С остър нож нарежете бутер тестото, така че да са еднакви по големина. От 400 грама бутер тесто ми излязоха 8 броя- 13 см дълги, 8 см широки. Намажете с течен шоколад, нито да е много малко, нито прекалено много, за да не излиза от тестото!
Сгънете на две, с пръсти притиснете краищата и още веднъж минете с вилица, така че да се образуват шарки. Ако е нужно, леко намокрете вилицата за да залепне по добре. Тази стъпка е една от най важните, защото ако не залепне добре тестото, по време на печене ще се отвори и шоколадът ще се разтече!
Наредете ги в тава, която може да покриете предварително с хартия за печене, за да не се цапа!На всяка бутерка от горе направете няколко разреза, намажете ги с белтък и поръсете със захар.
Сложете да се пекат, докато леко порозовеят и от двете страни. Аз ги пекох на долното ниво на фурната около 30 минути.
Ако сте пропуснали рецептата ми за ДОМАШЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД, сега може да я видите от ТУК
При вас, времето за печене може да е различно, зависи от фурната! Първите 20 минути, не отваряйте фурната! Идеални са за сутрешното ми кафе:) Пробвайте и споделете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар