четвъртък, 30 юни 2022 г.

ПЪРЖЕНИ ФИЛИИ

 







Днес, сме на нездравословна, но вкусна закуска- ПЪРЖЕНИ ФИЛИИ. Да, може и на фурна за да е по здравословно, но съм решила да си угодя! Макар, че се налага да се стои до котлона, стават много бързо.

За мен си е една от мързеливите закуски и тъкмо да се оползотвори сух хляб. Ето, как ги приготвих...

Необходими продукти: филии хляб*, яйца*, кисело мляко*, малко домашна ракия* /по желание/, сол*, олио за пържене*

В по широк и не прекалено дълбок съд счупете яйцата, добавете щедра щипка сол и разбийте с вилица на пяна. Добавете киселото мляко и малко ракия и отново разбъркайте.

За 2 яйца, 1 супена лъжица пълна гъсто кисело мляко, сол* и 1/2 чаена лъжица ракия. Ракията не е задължителна, но тя се добавя за да не стават пържените филии много мазни! Може да удвоите дозата за по вече филии, но не прекалявайте с количеството ракия!

Филиите ги разрязах с остър нож на две, но може и цели да ги оставите. В тиган с незалепващо покритие налейте олио около един пръст /1 см./ и поставете върху котлона на средна температура.

Друго важно нещо е олиото да е добре загряло, иначе филиите хляб ще поемат много мазнина! Потопете за секунди и от двете страни филия хляб в сместа и сложете в загрялото олио.

Предлагам ви подобна рецепта, като тази, за  ФИЛИИ НА ФУРНА, от ТУК

Пържете до златисто, за кратко и от двете страни и изкарайте с щипка в чиния. Поднесете със сирене, мед, сладко, плодове или нещо по ваш вкус. За преглъщане айран или ошав /компот/.

Кулинарната ми страница във Фейсбук, може да посетите от ТУК

Останете си със здраве и следвайте мечтите си:)



















Няма коментари:

Публикуване на коментар