неделя, 30 септември 2018 г.

"БИСКВИТЕНА ТОРТА "ФАНТАЗИЯ"



Представям ви малко по различна на вид бисквитена торта! Вече зависи от вашият вкус и фантазия!
Необходими продукти:
✔ Бисквити "Закуска" 2 пакета/бели,какао/
✔ Крем за торта 2 пакета/ягода,какао/🍓🍫
✔ По 200 милилитра прясно мляко на пакет
/По указание на опаковката/
+ 100 милилитра прясно мляко, 1 супена лъжица захар,1 пакет "Nova Brasilia"3 в 1/ За потапяне на бисквитите/
Ганаш:
Шоколад 100 грама
✔ Прясно мляко 200 милилитра. Нямах сметана!!!
✔ Краве масло 50 грама
За декорация:
Смлени орехи, бадеми, шоколадови топчета

В ринг с диаметър 22 сантиметра се редят бисквитите. Първо се потапят в подсладено то прясно мляко/ Което предварително съм затоплила заедно със захарта. И добавих "Nova Brasilia" 3 в 1 за аромат☕ Мажа с ягодовия крем.
Който приготвих по указание на опаковката. Разбих 200 милилитра студено прясно мляко с един пакет крем ягода- около 5 минути. Слепвам с втора бисквита, като редувам бяло, кафяво.
Нареждам вътре в ринга плътно изправени/    
Както съм показала на снимката, по долу/ Намазвам отгоре с останалия крем. Слагам в хладилник да се стегне за около 1 час. През това време разбивам втория крем/шоколад/ по същия начин.
Махам ринга на вече стегналата се торта и мажа обилно с крем от горе и отстрани. За шоколадовия ганаш затоплих прясното мляко/ Нямах сметана! Полях върху шоколада. Добавих кравето масло и разбърках с дървена лъжица, докато се получи копринен и лъскав ганаш.
Полях върху тортата и загладих. Украсих със смлени орехи, бадеми и шоколадови топчета. Отново върнах в хладилник да се стегне за една нощ.




Да ви е сладко!

2 коментара: