неделя, 30 септември 2018 г.

"ПОСТЕН ГЮВЕЧ"

Гювеч
Червена чушка/пипер 3 броя
Зелена чушка 2 броя
Патладжан 1 брой
Бамя около 500 грама
домат 1 брой
Лук 1 брой
Чесън /според вкусът!/ 3 скилидки
Червен пипер/млян/ 1 чаена лъжица
Сол 1 чаена лъжица/на вкус!/
Олио 100 мл
Топла вода около 400 мл
Нарязах патладжана на едри кубчета/може и на шайби/ и поръсих със сол.Оставих да се отцеди горчивият сок.Почистих и нарязах лукът на дребно.Сложих да се позапържи в олиото.Почистих,измих и нарязах чушките по на едро.Добавих при лука.
Добавих около 100 мл топла вода.Оставих да се задушат.Леко като поомекнаха добавих патладжана,червен пипер/млян/,сол ,почистените скилидки чесън и още 100 мл вода.Оставих да покъкрят около 15- 20 минути.Добавих почистената  настъргания домат.Като започна  да се сгъстява добавих бамята и полях останалото количество вода. 
Бамята се добавя най на края ,защото много е крехка и бързо се сготвя /иначе ще се разкашка и разпадне /При сервиране може да се добави магданоз по желание.
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар