"Мързелива лютеница"
Червени чушки 8 броя
Зелени чушки 3 броя
Домат 4 броя
Чушки "Сиврия" 6 броя
Чесън 5 скилидки/Който не обича да не слага!Но това е вкусът 👍
Магданоз 1/2 връзка
Олио 150 милилитра
Всички продукти ги измивам,почиствам.Чушките се нарязват на едри парчета.Доматите ги обелих и нарязах на кубчета, накълцах магданоза.В кухненския робот сложих чушките,доматите,чесъна и магданоза.Получи се нещо ,като гъста каша.Загрях олиото на котлона и сипах вече смлените зеленчуци.Като почна да ври добавих и солта."Лютеницата" къкри на огъня около 50 минути.Като постоянно разбърквах с дървена лъжица.Когато вече водата се изпари трябва да е готово.Напълних /предварително измити и нагласени/ буркани,които веднага затворих и обърнах.Е,остана малко .Да си хапнем сега. Мммм.
Ако е в по-голямо количество, иска ли стерилизация? Без нея ще издържи ли до зимата?
ОтговорИзтриване