☑Яйца 4 броя
☑Захар 1 1/2 чаена чаша/с вместимост 150 милилитра/
☑Олио 5 супени лъжици
☑Бакпулвер 1 пакет
☑Ванилия 1 пакет
Аз ползвах пакет с бакпулвер и ванилия 2 в 1
☑Брашно 2 чаени чаши
☑Сок от компот /по желание.Аз ползвах сок от Арония/ 1 чаена чаша
Още:
☑Черен шоколад 100 грама
☑Прясно мляко 150 милилитра
☑Краве масло 50 грама
☑Течна сладкарска сметана 200 милилитра
☑Пудра захар 3 супени лъжици
Декорация по желание:
☑Смлени орехи,кокосови стърготини,шоколадови топчета,цветни захарни шрифтове
Ринг с диаметър 24 см
Разбих яйцата със захарта.Добавих олиото на тънка струя,сок от компот.При постоянно разбиване с миксер добавих по малко и пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.Сипах сместа в тава покрита с хартия за печене /с ринг 24 см/
Пекох в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.През това време си приготвих крема.Разтопих шоколада на водна баня.В купа разбих сметаната с пудра захар/сметаната задължително да е студена!Разтопения шоколад сипах на тънка струя към разбитата сметана.Разбърках до еднородна смес.Когато блатът е изстинал намазвам обилно от крема/без да махам ринга!/Оставям в хладилник за една нощ.Украсявам със смлени орехи,кокосови стърготини,цветни захарни шрифтове,шоколадови топчета.
Благодаря за рецептата, Биги!Добър апетитШ
ОтговорИзтриванеАз ти благодаря,БОНИ!
ОтговорИзтриване