неделя, 27 януари 2019 г.

" НЕГЪРЧЕ "

Поразрових се в стария тефтер на мама ♡ " Негърче " Класика .Лесен за приготвяне ! Е, винаги има първи път !
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА :
Чаена чаша с вместимост 150 мл *
☑ Яйца 3 броя
☑ Прясно мляко 200 мл.
☑ Брашно 2 ч.ч.
☑ Захар 1 ч.ч.
☑ Олио 5 с.л.
☑ Какао 3 с.л.
☑ Бакпулвер 1 пакет
ЗА ГЛАЗУРАТА :
☑ Вода 5  с.л.
☑ Захар 3 с.л.
☑ Какао 3 с.л.
☑ Краве масло 125 гр.
Първо се приготвя блата : яйцата и захарта се разбиват с миксер , добавяте олиото и отново разбивате. Следва прясното мляко, бакпулвера.Пресявате брашното с какаото и добавяте към сместа ,като леко разбърквате първо с лъжица , а после разбивате с миксер до еднородна смес!
Сипете сместа в подходяща тавичка / аз ползвах тава с диаметър 24 см/ кръгла или в правоъгълна покрита с пергаментова хартия .Печете в предварително загрята фурна на 180 * до суха клечка.
Готовият сладкиш сложете да изстине !
През това време пригответе глазурата: в подходящ съд върху котлона сложете водата, захарта и какаото . Разбъркайте. Като заври изключете котлона и добавете малко , по малко кравето масло при непрекъснато бъркане .
Още докато е топла глазурата , поливате върху блата ! По желание може да поръсите с кокосови стърготини !
    

                                                          ДОБЪР АПЕТИТ !

Няма коментари:

Публикуване на коментар