НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
☑ Пакет кори за баница 400 гр.
☑ Сирене 200 гр
☑ Кашкавал 100 гр/
☑ Яйце 1 брой
☑ Олио 60 мл
☑ Краве масло 70 гр/разтопено/
В малка шола се смесват олиото и разтопеното масло. Вземат се корите по една, напръскват се с помощта на четка от маслото, поръсват се по малко от предварително приготвената смес: надробено сирене, настърган кашкавал и белтък/.
Сместа трябва да се разпредели така, че да може да стигне за всички кори. Кората се навива около точилка, събира се по средата с две ръце и се вади от единият край на точилката / като Саралийки/.
Нареждат се в намаслена тава. От горе се напръсква с останалата мазнина, намазва се с разбития жълтък /по желание може да се поръси със сусам/ и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар