петък, 8 февруари 2019 г.

" ПИТА -ПИЦА 2 В 1"




Обичате, ли питка? А пица? Ето предложение за 2 в 1
Необходими продукти:
☑ Хладка вода 2 ч.ч./с вместимост 150 мл/
☑ Прясно мляко 1 ч.ч.
☑ Суха мая 1 палет 7гр.
☑ Олио 100 мл.
☑ Захар 1 ч.л.
☑ Сол 1ч.л.
☑ Белтък 1 брой/жълтък за намазване/
☑ Брашно около 6 ч.ч.
За плънка/ по желание/:
☑ Кашкавал, сирене, маслини,луканка, червена чушка
За намазване на блата :
☑ Доматен концентрат 1 с.л.
☑ Олио 2 с.л.
☑ Черен пипер, чубрица
В купа се смесват продуктите за тестото: вода, прясно мляко, суха мая, захар и олио. Разбърква се, докато се разтопят маята и захарта. Прибавя се белтъка, сол и по малко от пресятото брашно. Омесва се меко, не лепнещо тесто.
Загъва се със стреч фолио и се оставя да втаса / на топло/ докато удвои обема си. След, като втаса тестото се разделя на две части/ едната топка тесто да е по малко/. По голямата топка тесто се разстила върху тава намазана с олио/или покрита с пергаментова хартия/.
Тавата е с диаметър 40 см. В шола се смесват продуктите: доматен концентрат, олио, черен пипер/млян/ и чубрица. Разбърква се добре и се маже върху блата. Поръсва се с настърган кашкавал.
От второто / по малко/ тесто се правят топки големи колкото мандарина. При мен се получиха 12 топки. Всяка топка сложих за плънка: кубчета кашкавал, сирене, маслини. Топките се нареждат върху първото тесто/ както е показано на снимката/ Намазват се с разбит жълтък.
По средата се нареждат продуктите: луканков салам, нарязана на тънко червена чушка, маслини.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато е почти готово, може да се добави още малко настърган кашкавал. Пече се до суха клечка.
ДОБЪР АПЕТИТ!











Няма коментари:

Публикуване на коментар