понеделник, 4 февруари 2019 г.

" БЪРЗ КРЕМ КАРАМЕЛ В ТАВА "

ЕДИН ОТ ДЕСЕРТИТЕ, КОИТО ОБОЖАВАМ ! НО ТАЗИ РЕЦЕПТА Е МАЛКО ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ОРИГИНАЛНАТА ! НЕСТАНДАРТНА РЕЦЕПТА ! ОТ ГОДИНИ ПРИГОТВЯМ ПО ТОЗИ НАЧИН ! БОЖЕСТВЕН ВКУС !
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
*Чаена чаша с вместимост 200 мл.
☑ Прясно мляко 1 литър
☑ Яйца 5 броя/ако са малки -6 броя/
☑ Захар 1 ч.ч.
☑ Ванилия  1 пакетче
За карамела :
☑ Захар 1 ч.ч.

Първо върху подходящ съд върху котлона се карамелизира захарта, като се разбърква постоянно ! Може и направо в тава във фурната , но постоянно трябва да се наблюдава да не " загори " Когато се разтопи напълно и придобие карамелен цвят вземете от котлона и сипете в тавата равномерно. Оставете на страна.
В купа разбийте яйцата със захарта до гладка смес .Малко по малко добавете прясното мляко и накрая ванилията. Разбийте още около минута . Налейте сместа в тавата върху карамела.
Тавата се поставя вътре в друга тава !Поставя се във фурната ! Налива се студена вода / до нивото на крема/ Пече се на 150 градуса около час.
Като се внимава водата да не заври ! Ако това се случи се налива още студена вода !
                                                               ДОБЪР АПЕТИТ !

6 коментара:

  1. жена ми го прави с 8 домашни яйца от щастливи дворни кокошки- голяма вкусотия е

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Unknown, оригиналната рецепта е с 8 яйца ! Това е моята рецепта ! Също се получи божествено вкусно , макар че не разполагах с домашни яйца ! Важното е да се спазят тънкостите за направата му ! Благодаря за отделеното време!

      Изтриване
  2. И аз го правя така, но не зная защо, карамелът ми остава твърд - имата ли представа защо?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Милка !Може , би е от качеството на захарта !А другото което искам да кажа,че карамелът трябва да се разтопи/ втечни/ напълно, за да не останат бучици захар !Успех !

      Изтриване