НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
☑ Брашно около 1 кг
☑ Яйце 1 брой
☑ Олио 3 с.л.
☑ Оцет 1 ч.л.
☑ Щипка сол
☑ Хладка вода 350 мл.
☑ Краве масло 125 гр/разтопено
За плънката :
☑ Сирене 240 гр
☑ Яйца 2 броя
☑ Кисело мляко 100 гр
Още :
☑ Яйце 1 брой / за намазване
Меси се, докато стане гладко с мехури и шупли отвътре. Нарязват се на малки късчета, от които се оформят топчета. Намазват се с разтопено масло и се оставят да отлежат 20 минути, като се покриват с кърпа.
След това се слагат по 3 едно върху друго. Разточват се с точилка или се изтеглят с ръка тънки листи. Всеки лист се напръсква обилно с разтопено масло и се слага от предварително приготвената плънка/надробено сирене, разбити яйца и кисело мляко/.
Навиват се на руло, усукват се и се редят в обилно намаслена тава. От горе баницата се поръсва с останалата разтопена мазнина. Намазва се с разбито яйце. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, като трябва добре да се опече от горе и от долу!
Няма коментари:
Публикуване на коментар