Необходими продукти :
☑ Свинско месо 550 грама
☑ Картофи 2 броя / средно големи/
☑ Зелен боб 250 грама
☑ Червена чушка 2 броя средно големи
☑ Домат 1 брой /средно голям/
☑ Зрял лук 1 брой
☑ Скилидки чесън 3 броя
☑ Топъл бульон от месото *
☑ Листа от свежа целина * или магданоз
☑ Олио 3-4 с.л.
☑ Червен пипер 1 ч.л.
☑ Черен пипер *
☑ Сол *
Първо месото нарежете на хапки и сложете в тенджера. Полейте с вода, колкото да покрие месото. Сложете върху котлона на средна температура. Отпенвайте, образувалата се пяна. Варете месото около 20 минути, не повече!
Вземете от котлона и прецедете бульона. Може да си оставите бульона, като прецедите в купа / да прибавите към ястието. По вкусно става! Измийте зеления боб и го почистете. По големите може да нарежете на 2 , по малките оставете цели.
Сложете в малка тенджера с вода, колкото да покрие зеления боб. Варете отново на средна температура около 15 минути. Дръпнете от котлона и прецедете. В по голяма тенджера загрейте олиото на средна температура.
Почистете, измийте и нарежете лука на дребно и сложете в загрялото олио, малко да се позапържи и омекне. Разбъркайте с дървена лъжица. Добавете месото, което сте оставили да се отцеди / иначе пръска /
Измийте картофите и чушките. Обелете картофите и ги нарежете на едро / на колелца или едри кубчета / Добавете картофите към ястието и разбъркайте. Ако искате да е малко по гъсто добавете малко брашно / около 1 супена лъжица/ , но аз не сложих! Достатъчно ми е нишестето, което ще пуснат картофите. Добавете червения пипер- 1 чаена лъжица , сол и разбъркайте.
Налейте от бульона или топла вода, колкото да покрие продуктите и оставете да къкри на средна температура. Почистете червените чушки, нарежете на едро, пуснете ги при другите продукти.
Почистете скилидките чесън и ги нарежете на две, пуснете ги заедно със зеления боб към яхнийката. Докато те се варят измийте, обелете и нарежете домата на кубчета / ако искате може да настържете / пуснете и него в тенджерата и разбъркайте.
Нека покъкри докато зеленчуците поомекнат и домата стане на сос. Аз добавих още от бульона, малко над продуктите. Проверете зеленчуците и месото, дали са поомекнали.
Опитайте и от соса и ако е нужно добавете още малко сол.Изключете котлона! Измийте листата целина и нарежете на ситно и поръсете яхнията. Последен щрих, поръсете с черен пипер.Само да отбележа, че не е задължително и вие да ползвате листа от целина! Моят мъж не обича магданоз, а исках да добавя зеленинка!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако ви допадат моите рецепти , може да посетите страницата ми във Фейсбук :
" От кухнята на Биги "https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
" Вкусотия в чиния "https://www.facebook.com/groups/520103771725772/
Няма коментари:
Публикуване на коментар