неделя, 15 септември 2019 г.

БУТЕР БАНИЧКИ - ОХЛЮВЧЕТА

Най бързите банички, които може да си приготвите, СА ТЕЗИ БАНИЧКИ. Когато захладнее , винаги ги приготвям. Това е една от любимите ни закуски. Закуска или следобедна закуска!?


Необходими продукти :
✔ Бутер тесто 800 грама
✔ Домашна лютеница или купешка  4 -5 с.л.
✔ Олио 1 с.л.
*Плънка по желание
✔ Сирене 200-250 грама
✔ Маслини аз ползвах  зелени и Каламата/
✔ Жълтък 1 брой за намазване + 3-4 капки олио
Още : хартия за печене, точилка


Изкарайте бутер тестото от фризера и оставете да се отпусне , но не до толкова че да е прекалено меко! През това време си пригответе продуктите: в шола сложете лютеницата, добавете олиото и разбъркайте.
Почистете маслините от костилките, надробете сиренето. Включете фурната на 200 градуса /горен и долен реотан /. Отворете бутер тестото и леко изтънете с точилка.





Намажете изцяло с лютеница, поръсете със сирене и маслини. Навийте на руло и с остър нож нарежете на равни парчета, дебели колкото един пръст. Наредете в подходяща тава/ аз ползвах тавата на фурната, покрита с хартия за печене.
Леко ги сплескайте с длан, намажете с жълтък , който е смесен с олио. Печете първо на долното ниво на фурната около 10 -15 минути, а после вдигнете на средното ниво.
Печете , докато бухнат и се зачервят и от двете страни. По желание поднесете с айрян.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако ви допадат моите рецепти , може да посетите страницата ми във Фейсбук :
" От кухнята на Биги " https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour

Няма коментари:

Публикуване на коментар