Необходими продукти :
✔ Сух хляб /аз имах едно крайче + 6 филии , стар хляб /
✔ Натрошено сирене /качествено / около 150 грама
✔ Яйца 2 големи /или 3 по малки /
✔ Кисело мляко 5-6 супени лъжици
✔ Олио 2 супени лъжици
✔ Червена чушка 1 брой / малка, нарязана на ситно /
✔ Сода бикарбона щедра щипка
✔ Червен пипер *
✔ Черен пипер *
✔ Чубрица *
✔ Щипка сол
✔ Кашкавал за поръсване *
Пригответе си малка тава 24/14/може да се удвоят продуктите,също и хляба/Пригответе си заливката: в купа счупете яйцата,добавете солта и разбийте за кратко с телена бъркалка.Добавете киселото мляко,содата и разбийте отново за кратко.
Сипете олиото,подправките / червен,черен пипер и чубрица /и накрая наситно нарязаната чушка.Разбъркайте добре!Може да добавите -колбас,магданоз...Надробете хляба и сложете половината в намаслена тава.Поръсете с половината натрошено сирене.
С лъжица загребвайте от"соса"и полейте равномерно половината.Отгоре отново надробен хляб,следва останалото сирене и отгоре останалият"сос" Печете в предварително загряла фурна на 180 градуса на средното ниво на решетката.
Когато"баницата"придобие златиста коричка,поръсете с настърган кашкавал и печете до златиста коричка!
Внимание!Преди да поръсите с кашкавал,ако"баницата"се е опекла много от всякъде,за да не изсъхне може да печете само на горен реотан /само да се зачерви кашкавалът /
ДОБЪР АПЕТИТ !
Ако ви допадат моите рецепти ,може да посетите страницата ми във Фейсбук :
" От кухнята на Биги " https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
ДОБЪР АПЕТИТ !
Ако ви допадат моите рецепти ,може да посетите страницата ми във Фейсбук :
" От кухнята на Биги " https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
Майка ми я прави тази мързелива баница понякога за закуска, друг път за вечеря.Вкусна се получава, а е и лесна за проготвяне.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Майка ми я прави тази мързелива баница понякога за закуска, друг път за вечеря.Вкусна се получава, а е и лесна за проготвяне.
ОтговорИзтриванеПоздрави !