неделя, 12 април 2020 г.

СЛАДКИ РОЗИЧКИ

ДРЕБНИ СЛАДКИ РОЗИЧКИ 

Мисля, че като дете всеки е ял. Някои може и сега да си приготвят за повод или просто ей така с кафенце. Ако харесвате такъв вид сладки, погледнете към рецептата ...
* Чаша с вместимост 250 мл.
Необходими продукти :
✔ Яйца 2 броя
✔ Краве масло 125 грама на стайна температура
✔ Пудра захар 1,5 чаша
✔ Ванилия 1 пакет
✔ Царевично нишесте 100 грама
✔ Брашно 1,5 чаши
✔ Какао 1 с.л.
✔ Сладко /конфитюр/ по ваш избор 
В купа сложете продуктите: краве масло, счупете яйцата/ на стайна температура/ Пресейте пудрата захар, брашното и нишестето заедно с ванилията директно над купата.
Препоръчвам ви да добавяте брашното малко по малко, защото при всеки количеството може да е различно! Започнете да месите, докато се събере на топка  и стане меко нелепнещо тесто.
Разделете тестото  на две и към едното тесто добавете качествено какао и доомесете, докато придобие изцяло кафяв или черен цвят / зависи от какаото/ Не е задължително да добавяте какао!С помощта на шприц ги шприцовайте в тава покрита с хартия за печене. Шприца ми е от мама ♡ Пълня шприца с бяло или кафяво тесто, или комбинирам и от двата вида.
Натискам с палец, докато се образува розичка и леко натискам. След, като се напълни тавата , с помощта на малка лъжица сложете във всяка вдлъбнатина по малко сладко по ваш избор.
Аз ползвах конфитюр от вишни. Пекат се в предварително загряла фурна на 170- 180 градуса / всяка фурна пече различно / между 20-25 минути или докато леко порозовеят.
Изкарайте от фурната и оставете до пълното им изстиване. Като престоят една нощ са по вкусни.
Предлагам ви да погледнете и тази рецепта за КРОСТАТА С КОНФИТЮР /РЕНДОСАНО 







ЗАПОВЯДАЙТЕ НА КАФЕ ИЛИ ЧАЙ ;)


1 коментар: