петък, 5 юни 2020 г.

СВИНСКИ КОТЛЕТИ НА ФУРНА



Вариант за тези, които не разполагат със скара /барбекю/ но искат да си приготвят пържоли.
Без много цапане и чистене . Любимите на мъжото ♡

Необходими продукти :
✔ Свински котлет 3 броя
✔ Пресен чесън /зелената част/ 1-2 броя
✔ Зрял лук 1 малка глава
✔ Чили сос 3 чаени лъжици /пълни/
✔ Мед /течен / 1 супена лъжица
✔ Олио 3-4 супени лъжици
✔ Червен пипер 1/2 чаена лъжица
✔ Къри 1/2 чаена лъжица
✔ Сол *
Вие не знам , дали миете месото , но аз го мия ! Сложете котлетите в дълбока купа и ги залейте с вода , колкото да ги покрие . Нека месото кисне докато си приготвите маринатата !
Пригответе си маринатата .
Почистете ,измийте и нарежете на дребно чесъна , лука и сложете в купа или тенджера .
Добавете червен пипер , къри , чили сос, олио , мед и разбъркайте добре да се смесят съставките . Подсушете котлетите и ги оваляйте добре в маринатата .
Загънете със стреч фолио и оставете в хладилник за поне 1 -2 часа .
Когато ще ги печете , си включете фурната предварително на 190-200 градуса .
В тавата , която ще ги печете сложете хартия за печене .




Аз първо намачквам хартията на топка , така се постила по лесно !
Посолете котлетите и от двете страни /по ваш вкус/ и сложете в тавата .
В маринатата не се слага сол !
Полейте ги с останалата марината и покрийте с хартия за печене или алуминиево фолио .
Печете ги до готовност .
След , като са готови , махнете горната хартия , полейте малко с маринатата и печете до като леко се зачервят .
Моите бяха готови за 45 минути /времето за печене зависи от фурната и градусите/
Поднесох ги с  КАРТОФИ НА ТИГАН , за които рецептата  можете да видите от
ТУК



2 коментара:

  1. Биги,
    чудесни котлети си приготвила.Аз ги мариновам и със соев сос, но ще опитам и твоята марината.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели , рецептата е прясна, прясна ...Още даже не съм я публикувала , а ти ме изненада много приятно ! Благодаря ти от сърце и се радвам ,че ти харесват скромните ми рецепти :)

      Изтриване