четвъртък, 4 юни 2020 г.

КАРТОФИ НА ТИГАН


КАРТОФИ, КОИТО СЕ ТОПЯТ В УСТАТА 

Може да не са много здравословни, но са много вкусни ! Може да си ги хапнете просто така или като гарнитура към някоя пържола . Горещо ви ги препоръчвам :)
Необходими продукти :
✔ Пресни картофи около 600 грама
✔ Олио 2 супени лъжици
✔ Краве масло 2 супени лъжици /пълни/
✔ Пресен чесън / зелената част/  1-2 броя
✔ Пресен копър 2-3 стръка
✔ Черен пипер *
✔ Сол *
✔ Оцет /по желание /
Още : капак *
Подберете по дребни картофи , горе долу еднакви по големина .Измийте картофите .Макар, че са пресни -реших все пак да ги обеля .
Вие , ако искате не ги белете -това е изцяло ваш избор !
Нарежете ги на 2-3 /зависи колко са големи .Отново ги измийте добре и подсушете с кърпа или кухненска хартия .
В тиган с незалепващо покритие загрейте олиото на висока степен .

Добавете картофите , сол *на вкус , кравето масло и разбъркайте с дървена лъжица .
Намалете котлона на средна температура и сложете капака .
Раздрусвайте от време на време тигана , да не залепнат картофите и да се опекат равномерно.
През това време си почистете чесъна и копъра , измийте ги и ги нарежете на ситно .
Ако искате , може да ползвате и скилидки чесън !



Когато картофите са омекнали /може да проверите с вилица / добавете черен пипер * , чесън и копър . Разбъркайте.
Изключете котлона . Вашите вкусни картофи на тиган са готови .
Преди поднасяне напръскайте с малко оцет /с оцет са много по вкусни /
Опитайте ги и вие .
Предлагам ви и една рецепта за ДРУСАН КЕБАП от ТУК



1 коментар:

  1. Биги,
    прекрасни са ти се получили картофките.Моята баба така ги правеше, а когато не са пресни ги приготвяше и с малко вода.Но в тенджера с дебело дъно.Прекрасни стават.
    Поздрави сърдечни и весело лято !

    ОтговорИзтриване