Ако имате домашен чесън- сега е времето да приготвите ЧЕСЪН НА ГРАНУЛИ. Чесънът често присъства в ястията, които приготвям / супи, манджи понякога дори и в тестени изделия /.
Чесънът ми е домашен от майка ми и от свекървата. Реших , една малка част да приготвя на гранули. Методът е, чрез сушене .Най благоприятните месеци за това са юли и август.
Вижте как приготвих и ДОМАШНО СУШЕН ПАТЛАДЖАН
На вторият ден ги проверете и ако е нужно ги обърнете от другата страна. Може да ги покриете с тензух за да ги предпазите от замърсяване. При мен сушенето продължи 5 дена.
Времето за сушене зависи колко на тънко сте ги нарязали и каква е температурата по време
на сушене. Вземете едно колелце чесън и се опитайте да го счупите.
Ако се чупи лесно, значи процесът на сушене е приключил. Изсушеният ми чесън излезе 1 чаша с вместимост 250 мл. Към това количество добавих 3 супени лъжици морска сол. Сложете отново да се суши, защото от солта отново ще се овлажни. След второто сушене изсипете в чист и сух буркан с винтова капачка.
Необходими продукти :
✔ Чесън *
✔ Морска сол *
Още : хартия за печене , тензух
Почистете чесъна и нарежете на тънки колелца, като чипс. Колкото по на тънко по добре! За по лесно чистене от люспите, поставете скилидките чесън в купичка с вода. Чесънът, може да се суши със сол или без сол.
✔ Чесън *
✔ Морска сол *
Още : хартия за печене , тензух
Почистете чесъна и нарежете на тънки колелца, като чипс. Колкото по на тънко по добре! За по лесно чистене от люспите, поставете скилидките чесън в купичка с вода. Чесънът, може да се суши със сол или без сол.
Ако е със сол, не е нужно да ги режете на тънко. Обелените скилидки чесън поставете в кухненския робот или чопър, добавете морска сол и ги смелете за няколко секунди, да не са на пюре а едро смлени. Наредете ги в тава покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго. Сложете ги да се сушат на полусянка. Аз ги сложих на терасата.
Вижте как приготвих и ДОМАШНО СУШЕН ПАТЛАДЖАН
На вторият ден ги проверете и ако е нужно ги обърнете от другата страна. Може да ги покриете с тензух за да ги предпазите от замърсяване. При мен сушенето продължи 5 дена.
Времето за сушене зависи колко на тънко сте ги нарязали и каква е температурата по време
на сушене. Вземете едно колелце чесън и се опитайте да го счупите.
Ако се чупи лесно, значи процесът на сушене е приключил. Изсушеният ми чесън излезе 1 чаша с вместимост 250 мл. Към това количество добавих 3 супени лъжици морска сол. Сложете отново да се суши, защото от солта отново ще се овлажни. След второто сушене изсипете в чист и сух буркан с винтова капачка.
Съхранявайте на сухо и проветриво място. От време на време разклащайте буркана. Като добавяте към ястия , имайте в предвид че съдържа сол! Солта не е задължителна! Може само да смелите и да сложите в стъклен буркан. Така и няма да има нужда да се суши за втори път.