Едно от нещата , които никога не ни омръзват са пържените картофи ! Колкото са вредни , толкова и вкусни ... Поднесени със студена биричка ...който обича !Предлагам ви вариант за пържене и съхранение във фризер .Стават хрупкави и по вкусни !Може да ползвате каквото количество искате !
Необходими продукти :
✔ Картофи *
✔ Олио за пържене *
✔ Вода*
✔ Сол*
✔ Брашно*
Измийте добре картофите , обелете ги с картофобелачка и нарежете на еднакви по големина и дебелина ленти .В дълбока купа налейте студена вода и пуснете нарязаните картофи за 10-15 минути , да си пуснат нишестето . Върху котлона сложете тенджера с вода /малко над половината /Добавете 1 чаена лъжица сол и оставете да заври . Когато водата кипне пуснете картофите .
Ако сте нарязали голямо количество ,бланширайте ги на няколко пъти ! Времето за бланширане зависи от това, колко са големи и колко на дебело са нарязани картофите ! Моите ги бланширах 5 минути .След бланширане трябва да са леко сурови , не преварени !Изкарайте с решетъчна лъжица върху домакинска хартия .Оставете да се отцедят и изстинат.
Ако са голямо количество и не ви се пържат всички картофи ,може да ги сложите в полиетиленови пликове /след като са напълно изстинали и отцедили /за съхранение във фризер . Така може да ги съхраните с месеци .Когато пожелаете изкарайте от фризера и сложете в чиния или поднос .Ако има залепнали , разделете ги за да може да се изпържат равномерно !
Оставете само за пет минути да се отпуснат /не повече/ Леко ги поръсете с брашно и разбъркайте .Изчакайте добре да загрее олиото !Аз ги пържа в тенджера с обилно количество олио .Котлона ми е на 3 степени .Пържа на 2,5 като по време на пържене намалям на 2. Вие ако искате, може да ги пържите във фритюрник . На един път не слагайте голямо количество за да се опържат добре !
Готовите картофи изкарайте с решетъчна лъжица върху домакинска хартия. Посолете посредствено преди поднасяне или настържете сирене.
Предлагам ви и една рецепта за ВКУСНИ КАРТОФИ НА ФУРНА
Няма коментари:
Публикуване на коментар