сряда, 11 март 2020 г.

ВКУСНИ КАРТОФИ НА ФУРНА


Обичам картофите във всякакъв вариант. Слагам подправки по мой вкус. Когато приготвям на фурна или пържени, гледам да е по малко количество, защото ги обичам само прясно приготвени. Бърза и простичка рецепта. На фурна или пържени, предпочитам да са по препечени . Стават и за гарнитура и за основно- с биричка /който обича / Ето, как ги приготвих...
Необходими продукти :
✔ Картофи около 550-600 грама
✔ Чесън 1 скилидка
✔ Зехтин /олио/ 1,5 с.л.
✔ Червен пипер 1/2 ч.л.
✔ Къри 1/2 ч.л.
✔ Мащерка *
✔ Сол *
Още : хартия за печене
Измийте, обелете и нарежете картофите по възможно еднаква големина за да се опекат равномерно. Измийте, подсушете леко и сложете в голяма купа. Почистете скилидката чесън, накълцайте на дребно и сложете при картофите.
Добавете червен пипер, къри, сол на вкус / сложих 1/2 ч.л./ зехтин и разбъркайте много добре. Прехвърлете подправените картофи в тава покрита с хартия за печене. Гледайте да не са едно върху друго, а на разстояние- за да не залепнат и да се опекат добре.
Поръсете небрежно с малко прясна мащерка. Сложете да се пекат на средното ниво на скарата на 180 градуса. При мен бяха готови за 45 минути. След 20-та минута ги наблюдавайте. Ако е нужно леко ги разбъркайте или просто обърнете. Поднесете ги топли.
Предлагам ви да погледнете и рецептата ми за КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА от ТУК

Ако някоя рецепта ви харесва ,може да споделите  от логото  ↓по ваш избор!

1 коментар:

Elena Dimitrova каза...

Страхотни картофки Биги.Правя така и сладките картофи, а също по този начин пека и зеленчуци - главно корени от целина, пащърнак, морков, магданоз, червено цвекло или тиква.Чудесно и много лесно, а и вкусно се получава.
Поздравления за рецептата и изпълнението ! Лека и спорна нова седмица !