неделя, 11 април 2021 г.

АМЕРИКАНСКИ ПАЛАЧИНКИ С БАНАНИ

 






Имах банани, които "ми се мотаеха" в кухнята ;) Тези АМЕРИКАНСКИ ПАЛАЧИНКИ С БАНАН, не бях ги правила от доста години. Стават пухкави и вкусни. Който не ги е опитвал, ако желае да пробва. 

Необходими продукти: 3 яйца, 2 добре узрели банана, 3 супени лъжици захар, 200 мл. прясно мляко, 1,5 чаши /чаша с вместимост 150 мл./ брашно, 1 кафяна лъжица бакпулвер, щедра щипка сол. олио за намазване на тигана.

Нарежете бананите на колелца и ги намачкайте с вилица. В купа счупете яйцата, добавете сол, захар и разбийте с вилица или телена бъркалка за около 1 минута. Добавете пюрираните банани, прясното мляко и отново разбъркайте.

Пресейте брашното и бакпулвера и добавете към течната смес на два пъти, като продължите да бъркате с лъжица. Тази смес за американски палачинки трябва да е малко по гъста от сместа за обикновени палачинки!

Сместа трябва да пада от лъжицата на "парцали". Включете си котлона на средна температура, сложете тиган с незалепващо покритие и намажете с малко олио. Когато загрее , с помощта на голяма лъжица, вземете от сместа и внимателно разлейте в тигана.

Аз на един път правя три малки палачинки, но вие ако искате може по една по голяма да направите! Не ги чакайте дълго! Леко побутнете с шпатула и ако се отлепва лесно, значи е готова и обърнете и от другата страна.


Предлагам ви една рецепта за ПАСТИ С БАНАН, ШОКОЛАД И ЯДКИ от ТУК


Поднесете ги топли, топли с мед, разтопен или течен шоколад. Бъдете здрави, вярвайте в себе си и ще намерите правилната посока :)











Няма коментари: