понеделник, 12 април 2021 г.

ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ С ГОТОВИ КОРИ





Наречете го интерпретация на ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ или БАНИЦА С ЯБЪЛКИ :) По бърз вариант е с готовите кори. Препоръчвам ви да ползвате кори за баклава. Не , че няма да се получи и с кори за баница, но на вкус е съвсем различно...

Необходими продукти: около 800 грама ябълки /зелени, жълти или червени. По ваш избор!/, 400 грама кори за баклава, 125 грама краве масло, 150 грама захар/ може да увеличите или намалите количеството/, 100 грама галета , 1 чаена лъжица канела, около 100 грама печени и смлени на ситно ядки лешници/ орехи, фъстъци/, пудра захар за поръсване.
Включете си фурната на 170-180 градуса да загрее. Измийте, обелете и настържете ябълките на едро ренде, директно в купа. Добавете захарта, канелата и разбъркайте с лъжица.
Вземете една кора и с помощта на четка я намажете с разтопено масло/ маслото да не е горещо/. Поставете втора кора върху първата и отново напръскайте с масло като разклащате четката над кората.
Сложете и трета кора върху втората и я поръсете с галета от към тясната страна до средата на кората. Върху галетата сложете от плънката и навийте от към тясната страна до там където сте поръсили с галета/ погледнете снимката/, другата половина поръсете със смлените ядки и навийте до края.
Поставете в тава покрита с хартия за печене/ аз ползвах тавата на фурната/Така процедирайте и с останалите кори. Получиха ми се четири големи рула. Всяко руло нарязах на две места, като гледах да са равномерни.
Получиха ми се общо 12 малки рула. Сложете във фурната да се пекат, докато станат златисти и от двете страни. При мен, за 40 минути бяха готови. Ако фурната ви е много силна, може да печете на 160- 170 градуса.
Предлагам ви и една рецепта за КРАМБЪЛ С ЯБЪЛКИ от ТУК
Целта е да може да се опекат корите и от вътре! Готовия щрудел поръсете с пудра захар.
Бъдете здрави, вярвайте в себе си и ще намерите правилната посока!






















Няма коментари: