неделя, 5 май 2019 г.

" ДОМАШНА ГАЛЕТА "



Ако имате сух хляб, не го хвърляйте! Пригответе си домашна галета. Ще е много добре за паниране на- кюфтета, риба, меса, зеленчуци и други. 
НЕОБХОДИМО ВИ Е САМО:
☑ Сух хляб
Още:
☑ Пергаментова хартия
За тази цел ползвах тавата на фурната! Покрих я с пергаментова хартия. Надробете филиите хляб, подредете ги в тавата/да не се застъпват/ и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса. Наблюдавайте ги, да не изгорят!
Като се препекат и от двете страни до златисто, са готови. Оставете да изстинат. След, като изстинат напълно ги смелете в кухненския робот. А, ако нямате такъв може да ги сложите в найлонов плик и с помощта на точилка или стъклена бутилка да ги натрошите!
Може да ги смелите по на едро или по наситно. Според вкусът ви може и да добавите  подправки по ваш вкус: сол, червен пипер, къри, куркума и други. Съхранете в добре затворен стъклен буркан!
Подобна рецепта, като тази: "КРУТОНИ ИЛИ КУБЕТИ"   https://otkuhnqtanabigi.blogspot.com/2019/03/blog-post_55.html





Няма коментари: