събота, 15 декември 2018 г.

"ОБИКНОВЕНА БАНИЦА"


ЕДНА ОТ НАЙ БЪРЗИТЕ И ЛЕСНИ  ЗА ПРИГОТВЯНЕ БАНИЦИ! Рецептата я знам от моята вуйна и я приготвям от доста години. Пухкава баница с газирана вода.
Продукти:
☑Кори за баница 400 грама
☑Сирене 300 грама
☑Олио около 60 мл.
☑Яйца 5 броя
☑Щипка сол
☑Газирана вода 250 мл.
В намаслена тава се редят половината кори! Всяка кора се реди ,като форма на пеперуда"От горе се поръсва с натрошено сирене. А върху сиренето останалата част кори по същият начин!

Корите се напръскват с нагорещеното олио/да цвърчи/. В купа се счукват яйцата и се разбиват с телена бъркалка заедно със солта. Добавя се газираната вода. Разбърква се и се обливат корите равномерно.

Печете първите 20 минути  в предварително загрята фурна на 200-220 градуса/в зависимост от фурната/  без да се отваря фурната/. След 20 минута , ако е нужно покрийте с алуминиево фолио /ако се е опекло отгоре /.

Намалете на 170-180 градуса и печете още 20-25 минути или до готовност. Гледайте да не остане сурова от вътре! След , като е готова изключете фурната и оставете така около 20 минути.

След 20 та минута изкарайте от фурната и обърнете тавата  върху две еднакви по височина прибора/купи,чинии/ за около 15-20 минути.
 
Опитайте и споделете! 








ДОБЪР АПЕТИТ!

8 коментара:

Бони каза...

Браво! Добра рецепта!

Birgul Ismailova каза...

Благодаря,Бони!По тази рецепта винаги ми се получава!

Unknown каза...

Много е хубава

Бони каза...

Прекрасна баница!

Таня Кирязова каза...

Разкошна баница, Биги!

Анонимен каза...

А другата половина от корите какво я правим?

Анонимен каза...

5 яйца! Много са. И две става

Анонимен каза...

Какво значи форма на пеперуда !?