вторник, 11 декември 2018 г.

"МЕДЕНИ БИСКВИТИ"





Като бях дете имаше една сладкарница, в която продаваха огромни меденки. Реших, поне на вид да ги издокарам същите. Меденки, потопени в шоколад.
ПРОДУКТИ:
Чашата е с вместимост 150 мл.
☑ Олио 1 ч.ч.
☑ Захар 1 ч.ч./за предпочитане пудра захар!
☑ Мед 1/2 ч.ч.
☑ Яйца 2 броя
☑ Сода бикарбонат 1 1/2 ч.л.
☑ Канела 1 ч.л.
☑ Брашно около 5 ч.ч.
☑ Шоколад около 80 грама
☑ Краве масло 1 ч.л.
☑ Смлени орехи
По желание карамфил! Аз не сложих!
Мазнината и захарта се бият продължително, докато побелее сместа. Прибавят се при непрекъснато биене едно след друго яйцата, медът, канелата. Накрая се слага брашно с размесената в него сода.
Омесва се не много меко тесто. Покрива се със стреч фолио и се оставя да си почине 20-30 минути. От него се оформят топчета. Аз ги оформих с големината на мандарина и ги сплесках. Може да ги направите по малки/колкото орех/. Нареждат се в тава покрита с пергаментова хартия. Пекат се на предварително загрята фурна на 180 градуса на средното ниво!
Като се наблюдават, защото за около 10-15 минути са готови /зависи и от фурната/! Като са готови се оставят леко да поизстинат. Потапят се в шоколадова глазура /който предварително е разтопен на водна баня с краве масло/.
Половината са само с шоколад, другата половина- шоколад и смлени орехи. Може и да се приготвят по малки меденки и да се слепят по две със сладко или мармалад. Да ни е сладко!






ПОДХОДЯЩИ И ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ!



ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!


Няма коментари: