сряда, 26 юни 2019 г.

'' ЯЙЧЕНА КАША "



Майка ми приготвяше тази бърза вкусотийка, когато бях дете. Приготвих по същия начин. Нека не забравим вкусните ястия на мама и баба, от едно време. Някои слагат прясно мляко, но аз не обичам! Може за закуска, обяд или вечеря да си приготвите. Та ето как приготвих...
Необходими продукти:
☑ Яйца 3 броя / размер М /
☑ Олио 1 с.л.
☑ Краве масло 1 с.л.
☑ Топла вода 250 мл.
☑ Брашно 1,5 с.л.
☑ Червен пипер *
☑ Сол *
В касерола загрейте  олиото и кравето масло на средна температура. След, като маслото се разтопи, намалете на най ниска степен котлона и добавете брашното. Бъркайте докато леко си промени цвета и добавете червения пипер.

Добавете по малко от топлата вода / може и гореща/, като не спирате да бъркате и изсипете всичкото количество. Добавете сол * / количеството не отбелязвам защото всяка сол различно соли /.

Усилете отново температурата на котлона до средна степен / при мен от 3 на 2/.
Докато водата заври вие си счупете яйцата в подходяща купа. Добавете щипка сол и леко разбийте с вилица.

След , като заври водата, добавете разбитите яйца на тънка струя, при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. Като видите, че почва да се сгъстява изключете котлона / така или иначе то ще поври още няколко минути, докато котлона изстине.

Това е за тези, които готвят на ток! Сега е моментът да опитате как е на вкус и  ако е нужно да добавите още малко сол. Бързо, лесно и вкусно. Поднесох поръсено с натрошено сирене и салатка от

" СПАГЕТИ ОТ МОРКОВИ И ТИКВИЧКИ "


ДОБЪР АПЕТИТ!

Който има интерес, може да се присъедини към кулинарната ни група :
" Вкусотия в чиния "https://www.facebook.com/groups/520103771725772/
Подобна рецепта , като тази  :

" БОРАНИЯ ОТ СВАРЕНИ ЯЙЦА "






1 коментар:

Анонимен каза...

Тази супа е много лекари много вкусна
Баба ни готвеше често