понеделник, 5 април 2021 г.

КРАМБЪЛ С ЯБЪЛКИ




Имах доста ябълки, които трябваше да оползотворя по най сладкия начин. Представям ви един от най лесните, бързи и лично за мен- най вкусни сладкиши - КРАМБЪЛ. Пробвайте и докато се усетите, вече ще е свършил ;)

Необходими продукти за ронливото тесто: 200 грама краве масло/ студено/, 140-150 грама пресято брашно, 150 грама кристална захар, 1/2 чаена лъжица канела. Плънка: 450 грама ябълки / количеството е за почистени и нарязани на кубчета ябълки/, 2-3 супени лъжици кристална захар/ зависи колко са сладки ябълките/, канела/ по желание/.

Включете си фурната на 180 градуса, горен и долен реотан, да загрее докато си приготвите тестото! Нарежете студеното масло на кубчета и сложете в купа. Добавете захарта, канелата, брашното и започнете да претривате с върха на пръстите си докато стане на трохи.

В друга купа сложете, обелените, почистени и нарязани на малки кубчета ябълки и ги поръсете с 2-3 супени лъжици захар и канела/ ако обичате/. Разбъркайте с лъжица, сипете в малка тавичка / 10х20 / и разпределете равномерно.

Поръсете ги с ронливото тесто така, че да може да ги покрие равномерно. Сложете да се пече за около 20- 25 минути /зависи от фурната/ или до златиста коричка. Поднесете студен с топка сладолед/ по желание/.

Предлагам ви и една рецепта за ДОМАШНО РУЛО С ПЛЪНКА ОТ ЯБЪЛКИ от ТУК

Сладкишът, може да се приготви и с други плодове! В тестото, вместо канела, може да добавите -ванилия. Аз не можах да дочакам да изстине и още до като беше горещ си отрязах едно парче :) 

Бъдете здрави, вярвайте в себе си, бъдете добри и ще намерите правилния път :) Който има интерес към кулинарията, да се чувства поканен в новата ни кулинарна група КУХНЯ ЗА ЛЮБИТЕЛИ от ТУК





Няма коментари: