понеделник, 6 май 2019 г.

" ДОМАШНО РУЛО С ПЛЪНКА ОТ ЯБЪЛКИ "




Вкусно домашно руло. НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ ДО СЕГА НЕ СЪМ ПРИГОТВИЛА ДОМАШНО /СЛАДКО /РУЛО! РЕШИХ ДА КОМПЕНСИРАМ ТОЗИ ПРОПУСК.
Необходими продукти за платката:
* Водна чаша с вместимост 200 мл
☑ 3 броя яйца
☑ 1 водна чаша захар
☑ 125 мл прясно мляко
☑ 1 пакет ванилия
☑ 1 пакет бакпулвер
☑ Брашно 1,5 водна чаша
За плънката : 
☑ 6-7 броя ябълки /големи/
☑ 1 водна чаша захар
☑ 1 чаена лъжица канела
Още: пудра захар за поръсване, пергаментова хартия
* Сладко от ябълки
Първо пригответе плънката: измийте, нарежете, почистете, обелете, настържете ябълките и сложете в касерола. Добавете захарта и канелата и сложете върху котлона на средна температура да къкри.
Разбъркайте периодично. Когато сместа се сгъсти, вземете от огъня и оставете да се охлади. Включете фурната на 180 градуса. Покрийте тавата с пергаментова хартия /аз ползвах тавата на фурната /.
Пригответе платката. В подходяща купа счупете яйцата и сипете захарта. Разбийте сместа с миксер на висока скорост около 5-6 минути. Добавете прясното мляко, разбийте за няколко секунди.
Пресейте брашното и към него прибавете ванилията и бакпулвера. Сипете сухата смес към течната и отново разбийте на бавна скорост около минута. Сместа е готова.
Върху тавата с пергаментова хартия, първо разстелете плънката равномерно, добре да покрие тавата. Отгоре разстелете сместа за платката и изгладете. Сложете във фурната да се опече до суха клечка.
Не препичайте! След, като е готов изкарайте от фурната и докато е още горещо сложете отгоре още една пергаментова хартия, обърнете, махнете горната хартия и навийте на руло.
Внимавайте да не се изгорите! Ползвайте ръкавици или кърпа!
Предлагам ви една рецепта за КАРАМЕЛЕНО СЛАДКО ОТ ЯБЪЛКИ от тук:  https://otkuhnqtanabigi.blogspot.com/2018/10/blog-post_26.html 
Махнете пергаментовата хартия, другата хартия остава отдолу. Докато е горещо рулото, с помощта на пергаментова хартията навих на руло и оставих да изстине. След, като изстина поръсих със пудра захар.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук :
" От кухнята на Биги "https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
Или да се присъедините към кулинарната ни група :
" Вкусотия в чиния " https://www.facebook.com/groups/520103771725772/





2 коментара:

Elena Dimitrova каза...

Страхотно руло,чудесно изглежда.Ще изпробвам рецептата.Чудесна е.Ябълките са предпочитани за пълнеж.
Поздрави !

Birgul Ismailova каза...

Elena Dimitrova,благодаря !