ВИТИТЕ БАНИЧКИ СЪС ЦАРЕВИЧНО БРАШНО са с готови кори. Рецептата е от една клиентка, която си купи кори за баница и реши да сподели рецептата, която често приготвя. До като имам няколко кори в хладилника, реших да ги пробвам.
По рецепта, е една голяма вита баница, но аз реших да са по малки вити банички и така ще е по удобно, като са порциони. Яйцата и киселото мляко да са на стайна температура!
*Чаша с вместимост 200 мл.
Необходими продукти: 1 пакет кори за баница от 500 грама, 3 яйца с размер L или 4 по малки, 1 чаша кисело мляко, 1 чаша олио, 1 чаша непълна царевично брашно, 1 пакет от 10 грама бакпулвер, около 300 грама сирене, щипка сол, сусам и черен кимион /по желание/ за поръсване.
Включете си фурната на 170 градуса да загрее. В купа счупете яйцата, добавете щипка сол и разбийте с телена бъркалка. Добавете киселото мляко, олиото, царевичното брашно, бакпулвера и разбъркайте до гладка смес.
В отделна купичка намачкайте сиренето с вилица. Вземете две кори, намажете или напръскайте със сместа по цялата горна кора, поръсете със сирене, навийте на руло от към широката страна, а после на охлюв и поставете в тава намазана с олио.
Може да ползвате и хартия за печене, за по сигурно. По същия начин процедирайте и с останалите кори. Намажете ги от горе с останалата смес, поръсете със сусам, черен кимион и поставете тавата във фурната да се пекат.
Опечете ги до златисто и от двете страни. При мен за 45 минути бяха готови. При мен излязоха 9 банички / общо 18 кори в пакет/. С една чаша айран, много добре си пасва.
Предлагам ви и една рецепта за ЦАРЕВИЧНИ КЕКСЧЕТА СЪС СИРЕНЕ И МАСЛИНИ, от ТУК
Останете си със здраве и следвайте мечтите си :) Който има интерес, може да се присъедини към кулинарната ни група: КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION , от ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар