Необходими продукти: около 200 грама спагети, 150 грама отцедени мариновани гъби печурки / 1 буркан от 320 мл./, 1 стрък пресен чесън, 300 мл. течна готварска сметана, 1/2 чаена лъжица къри, олио*, черен пипер*, сол*
Спагетите се варят по указание на опаковката! Моите станаха много бързо! В тенджера налейте обилно количество вода /спагети, макарони- обичат много вода/, сол*, малко олио и сложете на висока температура.
Когато водата заври, пуснете спагетите. Бъркайте периодично да не залепнат. Може температурата малко да се намали на по средна. Опитайте да ли са се сварили. Гледайте да не ги преварите!
Готови спагети прехвърлете в гевгир и пуснете струя вода. Винаги си ги мием, за да се отмие нишестето. Оставете така в гевгир. В тиган налейте 3-4 супени лъжици олио и поставете на средна температура.
Отцедете и нарежете гъбите предварително и пуснете в загрялото олио. Накълцайте чесъна и пуснете при гъбите. Запържете около 5-6 минути. Добавете подправката къри и бъркайте докато пусне цвят и аромат.
Прехвърлете спагетите в тигана. Подправете с малко сол /1 кафена лъжица/ и налейте сметаната. След като почне да къкри намалете на по ниска степен и сгответе още 3-4 минути. По желание, подправете с малко черен пипер.
Предлагам ви, подобна рецепта като тази, за ЛЪЖЛИВО МАНТЪ от ТУК
Пресният чесън може да се замени с чесън на прах, който може да добавите 2-3 минути преди да е готово. Благодаря, че отделихте време за да посетите моята малка кухня! Останете си със здраве и следвайте мечтите си :)
Кулинарната ми страница, във Фейсбук, може да посетите от ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар