сряда, 15 юни 2022 г.

ЗЕЛЕ С ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА

 





ЗЕЛЕ С ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА е едно от любимите ни ястия. За да е по вкусно ЗЕЛЕ С ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА, според мен трябва да е блажничко. Зелето обича олио и сол, но ако се прекали, също не е много за предпочитане!

Необходими продукти:около 1.400 кг. прясно зеле, 3 пилешки бутчета / с общо тегло 1.230 кг/, 1 брой средно голям морков, 2-3 скилидки чесън, 100- 150 грама домати от консерва, 1 чаша от 100 мл. олио, 2 чаши вода /чаша с вместимост 100 мл./, чили сос*, червен пипер, черен пипер, сол*

Почистете и накълцайте зелето. Моркова измийте, минете с картофобелачка, настържете на едро ренде и сложете върху зелето. Поръсете със сол /при мен около 1 супена лъжица/, намачкайте и прехвърлете в тава.

Добавете- 1 чаена лъжица червен пипер, 1 кафена лъжица черен пипер, нарязаните скилидки чесън, домати на кубчета от консерва, олио, вода и разбъркайте. Почистете, измийте, подсушете бутчетата.

На всяко бутче направете 2-3, не много дълбоки разреза, от горе, поръсете със малко сол, черен пипер, струйка олио и малко чили сос и наредете върху зелето. Сложете да се пече в предварително загряла фурна на 200 градуса.

Пекох до като бутчетата и зелето образуват коричка! Допълнителни подправки и билки не обичам! За мен- сол, червен пипер, черен пипер, чесън, олио са най точните и задължителни подправки за зеле!

Предлагам ви и една рецепта за ПИЛЕ ЛЮТИКА, от ТУК

Така, че всеки според своят вкус! Поднасям си с още пресен или скилидки чесън. Добър ни апетит! Останете си със здраве и следвайте мечтите си :)















Няма коментари:

Публикуване на коментар