вторник, 25 април 2023 г.

БЪРКАНИ ЯЙЦА СЪС ЗЕЛЕН ЛУК И ЧЕСЪН

 





Една от най- бързите закуски, обяд или вечеря. Хубавото на бърканите яйца е, че към тях може да се добавят и продукти по предпочитания и вкус.

Ето, че разполагам със свежи продукти и реших да обогатя бърканите яйца, като добавих продукти, които определено допринесоха за шарения цвят и допълнителен вкус.

Необходими продукти за една порция: 3-4 яйца /зависи колко са големи/, 2 броя  зелен лук, 2 броя зелен чесън, 3- 4 супени лъжици олио, 80- 100 грама сирене, 1 супена лъжица гореща вода или хладко прясно мляко, сол

Почистете, измийте и накълцайте пресните лук и чесън. В малък тиган налейте олиото и поставете на средна температура. В купа счупете яйцата, поръсете с щипка сол, налейте топлата вода или прясно мляко и разбийте на пяна с телена бъркалка.

Когато мазнината загрее добре, добавете накълцаните зелен лук, чесън, щипка сол и разбъркайте само за няколко секунди, колкото да поемат от мазнината. Налейте яйчената смес, поръсете с надробено сирене и разбъркайте.

Рецепта за ЯЙЧЕНА КАША, може да видите от ТУК

Бъркайте докато течността се изпари, но не ги препичайте, за да останат сочни. Готовите бъркани яйца прехвърлете в чиния. Аз обичам да си ги хапвам с препечени филийки и една купичка доматен сок / или домати от консерва/, овкусен с малко черен пипер, олио, накълцани зелен лук, чесън, може и с малко надробено сирене.

Останете си със здраве и следвайте мечтите си :) Който има интерес, може да посети кулинарната ми страница във Фейсбук, от ТУК

Кулинарните групи:Вкусотия в чиния, от ТУК

КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION, от ТУК









Няма коментари:

Публикуване на коментар