неделя, 24 ноември 2019 г.

ДОМАШНА MAСЛИНОВА ПАСТА

ДОМАШНА МАСЛИНОВА ПАСТА

Маслините ми са КАЛАМАТА и са ни любими. Купихме ги на промоция от ...да не кажа от къде ..да не прозвучи, като реклама. Моят мъж ги яде, като бонбони:) Купихме около 2 килограма. Сложих ги във винтови буркани, като налях олио колкото да ги покрие. Така изтрайват за по дълго. Бързо и лесно се приготвя.
Необходими продукти:
✔ Маслини " Каламата " около 200 грама
✔ Зехтин или олио 2-3 с.л.
✔ Лимонов сок 1 с.л.
✔ Скилидка чесън *
Още: уред за почистване на костилките или фуния *
* Може да сложите билки и подправки по ваш вкус
* Ако маслините са безсолни, може да добавите сол според вашият вкус
Най пипкавата част е почистването на маслините. Може да си купите маслини без костилки! Аз за почистването на маслините ползвах фуния, защото нямам специален уред.
Фунията се слага върху твърда повърхност с отвора/ широката част надолу, всяка маслина се поставя върху тясната страна на фунията и се натиска навътре с палци / както се вижда на снимката/
Внимание, пръска! Почистените маслини се слагат в кухненски робот или както аз направих, пасирах ги с пасатора, защото кухненският ми робот смила на едро! Пасират се заедно с олиото /зехтина.
Добавя се лимоновия сок и скилидка чесън нарязана на ситно. Отново се пасира за кратко. Чесънът придава допълнителен вкус на пастата. Може да добавите подправки и билки по ваш вкус. Това е. Лесно е, нали ?





Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук :
" От кухнята на Биги " https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour

Няма коментари:

Публикуване на коментар