ПАНИРАН КАШКАВАЛ |
В едно заведение, което работех за кратко си " откраднах" начина по който панират кашкавал! Не се стича и става бързо! И с леко изменение от моя страна ми хареса още повече. Количества няма да отбелязвам, всеки да си приготви, колкото иска.
Необходими продукти:
✔ Кашкавал *
✔ Брашно *
✔ Яйце *
✔ Газирана вода 1 ч.л./ или 1 с.л., ако е по голямо количество кашкавал/
✔ Картофено пюре на люспи*
✔ Сол *
Още : олио за пържене *
Аз по принцип харесвам по твърдите кашкавали и мисля, че са идеални за панировка. Изкарайте кашкавала от хладилника и с остър нож нарежете с дебелина 1-1,5 см. по желаната от вас форма /триъгълник, кръгчета, пръчици/.
Необходими продукти:
✔ Кашкавал *
✔ Брашно *
✔ Яйце *
✔ Газирана вода 1 ч.л./ или 1 с.л., ако е по голямо количество кашкавал/
✔ Картофено пюре на люспи*
✔ Сол *
Още : олио за пържене *
Аз по принцип харесвам по твърдите кашкавали и мисля, че са идеални за панировка. Изкарайте кашкавала от хладилника и с остър нож нарежете с дебелина 1-1,5 см. по желаната от вас форма /триъгълник, кръгчета, пръчици/.
В една чиния сложете брашното с шипка сол, втората чиния разбийте яйцата с шипка сол и газираната вода, а в трета чиния или направо върху хартия / стреч фолио/ сипете картофеното пюре на люспи.
Това картофено пюре е от тези, които се продават в пакети и най вече се ползват да се приготви на бързо картофено пюре, като се добави топло прясно мляко или вода. Обяснявам ви подробно за да не се чудите, какво е това картофено пюре.
Но пак подчертавам, че трябва да е на ЛЮСПИ / в опаковката трябва да пише " Дехидратирани картофени люспи" защото има и ситно като брашно. Първо намокряте добре парчетата кашкавал със студена вода / това е за да полепне добре брашното /, овалвате добре в брашно и изтръсквате излишното.
След това потапяте много добре в разбитите яйца и след това оваляйте в картофеното пюре. Повторете процедурата яйце и картофено пюре. Аз за да не се цапотя много с едната ръка овалвам в сухата смес, а с другата ръка в течната смес.
Или ако ви е по удобно /сухата смес, ако е върху стреч фолио/ само надигайте фолиото ту от едната страна ту от другата за да се оваля добре. Сложете панираните кашкавалени парчета в чиния или поднос и сложете в хладилник.
Така да стоят около час, да се стегнат. Хубаво е по от рано да го направите, докато вие вършите друга работа, кашкавала да си престои в хладилник. Когато вече ще пържите /аз ползвам дълбока тенджера/ сложете съда върху котлона, налейте олио и включете на средна температура /моят котлон е с 3 степени и включих на 2/
Когато загрее олиото, изкарайте панраният кашкавал от хладилника и пържете за КРАТКО/ секунди/ от двете страни до златисто! Сервирайте с любим сос. Добър апетит ! Беше, ли полезна тази рецепта?
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите и страницата ми във Фейсбук:
" От кухнята на Биги "https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
" От кухнята на Биги "https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
Чудесен кашкавал си панирала Биги.Не съм пробвала с картофено пюре на люспи, но съм панирала с орехи и с бадеми - настъргани на машинка за орехи малко по - едро.Добре се получава.Но не правя двойна панировка т.е. не потапям повторно в яйце.Така обаче се получава по - голяма сигурност при панирането.Записвам и твоята рецепта за проба .
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Може ли тази панировка да се използва за пилешка или телешка пържола, да не се отлепва от месото. Благодаря!
ОтговорИзтриванеНе съм се сетила да ползвам същата панировка за меса и не мога да кажа със сигурност. Имам рецепти за панировка на свинско месо и риба, но са друг вид панировка. Непременно ще пробвам и тази за меса. Благодаря!
ОтговорИзтриванеЧудесно! Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеИзглежда перфектно!