ВКУСНА БАНИЦА НА ТИГАН |
Импровизирах с продукти, които бяха ми останали. Предложение за закуска, която се приготвя бързо и лесно. Също така е вариант, ако в момента не разполагате с фурна! Ако са ви останали малко количество кори за баница или са накъсани / раздробени/и се чудите какво да приготвите от тях... Това е решението!
Необходими продукти:
✔ Обикновени кори за баница 3 броя
✔ Яйца 2 броя
✔ Морков 1 брой
✔ Зеленийка по ваш избор * магданоз, зелена салата 1/2 връзка
✔ Заквасена сметана 3 супени лъжици пълни
✔ Сирене 100-150 грама
✔ Краве масло 3 супени лъжици/ разтопено/
✔ Газирана вода 1 чаша с вместимост 100 мл*
✔ Щедра щипка сол *
Още : олио 1 супена лъжица, голям капак или чиния *
Аз ползвах тиган с диаметър 25 см., но вие ако имате с диаметър 20 см. още по добре! Накъсайте корите на малки парчета и сложете в купа. В друга, по голяма купа си счупете яйцата, добавете сол * и разбийте с телена бъркалка.
✔ Обикновени кори за баница 3 броя
✔ Яйца 2 броя
✔ Морков 1 брой
✔ Зеленийка по ваш избор * магданоз, зелена салата 1/2 връзка
✔ Заквасена сметана 3 супени лъжици пълни
✔ Сирене 100-150 грама
✔ Краве масло 3 супени лъжици/ разтопено/
✔ Газирана вода 1 чаша с вместимост 100 мл*
✔ Щедра щипка сол *
Още : олио 1 супена лъжица, голям капак или чиния *
Аз ползвах тиган с диаметър 25 см., но вие ако имате с диаметър 20 см. още по добре! Накъсайте корите на малки парчета и сложете в купа. В друга, по голяма купа си счупете яйцата, добавете сол * и разбийте с телена бъркалка.
Добавете сметаната, разтопеното краве масло / да не е горещо/ и разбъркайте.
Надробете си сиренето, настържете моркова на едро ренде и накълцайте зеленийката и ги добавете при другите продукти.
Разбъркайте. На мен ми беше останала зелена салата и реших да импровизирам! Налейте и газираната вода и отново разбъркайте. Добавете и накъсаните кори в течната смес и разбъркайте много добре- корите да поемат течните съставки.
Върху котлона загрейте тиган с 1 супени лъжица олио- на средна температура. Сипете сместа, когато се уверите че тиганът е добре загрял. Моят тиган събра всичката смес наведнъж. След около 1 минута може да проверите, като леко повдигнете с шпатула или когато видите краищата да са златисти.
Ако прецените, че се е опекло добре от долната страна- обърнете. За целта ползвайте голям капак или чиния, като захлупите добре тигана и с едната ръка държите здраво тигана, а с другата капака- обърнете.
Внимавайте да не се изгорите! Сложете отново тигана върху котлона и леко приплъзнете баницата в тигана. Оставете добре да се опече и от другата страна. Поднесете я топла с чаша айран.
Горещо ви препоръчвам да погледнете и тази рецепта за ПИДЕ С ПИЛЕШКО МЕСО
Тази бърза баница я прави моята майка Биги.От интернет - рецепти.Но се хареса у дома понеже много често използваме корите - предимно за баница.
ОтговорИзтриванеЧудесна е и твоята баничка.
Поздрави !