Ето, още един вариант да оползотворите старият козунак. Щом обичаме пържени филийки, защо да не харесаме и пържен козунак? "Освежих" козунака по следния начин...
Необходими продукти: 1 козунак около 500 грама, 2 яйца, 1 кафена лъжица захар, 100- 120 мл. прясно мляко, 1 супена лъжица ром/по желание/, 1 кафена лъжица канела, 1 пакет ванилия, настъргана кора от половин лимон или портокал, олио* за пържене, смес от захар и канела за оваляне /по желание/.
С остър нож нарежете козунака с дебелина около 1 см./ но да не е по малко/. В купа счупете яйцата, добавете щипка захарта и разбийте около 1 минута с телена бъркалка.
Измийте добре лимона /портокала/ и настържете над купата. Добавете 1 кафена лъжица канела, 1 пакет ванилия, ром /по желание/, прясното мляко и разбъркайте добре с бъркалката.
Налейте в тиган олио, колкото да покрие дъното на съда и поставете на средна температура. Когато олиото загрее , потопете филия козунак внимателно и от двете страни и сложете в загрялото олио.
Предлагам ви и една рецепта за КОЗУНАЧЕНИ КИФЛИЧКИ С ЛОКУМ от ТУК
Пържете за кратко , до златисто и от двете страни. Изкарайте с щипка и поставете в чиния /върху кухненска хартия/. След като ги опържите ги оваляйте в смес от захар и канела по ваш вкус!
Филийките са по вкусни в компанията на купичка кисело мляко и по добре се преглъщат.
Бъдете здрави, вярвайте в себе си и ще намерите правилната посока :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар