След пържените ЦИГАРА БЮРЕК е ред на печените. Обещах на някои хора да покажа и печения вариант. Ето, изпълнявам. Тези, които не консумират пържени храни или не им е позволено, могат да си приготвят и на фурна.
От вън са хрупкави, а от вътре меки, пухкави и много вкусни. На опаковката пише, че са 25 броя, но излизат по вече / моите излязоха 26 броя/. Корите са от по твърдите, но пък са вкусни.
Така приготвени, не стават сухи!
*Чаша с вместимост 150 мл.
Необходими продукти: 360 грама триъгълни кори за ЦИГАРА БЮРЕК, 400 грама краве сирене, 2 супени лъжици кисело мляко, 2 супени лъжици прясно мляко, 1 чаша газирана вода, 1 чаша олио, 1 жълтък /за намазване, сусам за поръсване /по желание/.
Включете си фурната на 180 градуса да загрее. В купа надробете сиренето с помощта на вилица. Добавете прясното , киселото мляко и разбъркайте. Във втори съд, който да е по широк и плитък налейте газираната вода и олиото и разбъркайте.
Ако корите ви са като моите по твърди, потопете четка в сместа от олио и газирана вода и леко напръскайте! Поставете от плънката по една пълна супена лъжица, от към широката страна, прегънете един път на вътре, прегънете и двете страни също / за да не се стече плънката/ и навийте до края.
Потопете навитото руло в сместа от газирана вода и олио, така че да се напои от всички страни и поставете в тава покрита с хартия за печене. Гледайте тънкия край добре да се затвори. Така процедирайте със всички кори.
Поставете ги със запечатания край на долу! Намажете ги с жълтък, поръсете със сусам и поставете във фурната да се пекат. Печете до като станат златисти и от двете страни. Моите бяха готови за 35 минути!
Който е пропуснал рецептата за ЦИГАРА БЮРЕК /пържени/, сега може да я види от ТУК
Към сиренето може да добавите магданоз, кашкавал или да замените с извара /ако обичате/ или друг вид плънка - картофи, кайма... С чаша айран , много си ходи. Останете си със здраве и следвайте мечтите си :)
Ако имате интерес, може да се присъедините към новата ни кулинарна група: КУЛИНАРНА СТРАСТ/CULINARY PASSION от ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар