вторник, 8 януари 2019 г.

" МИШ -МАШ "



МИШ МАШ У ДОМА Е ЛЮБИМО ЯСТИЕ.МАКАР, ЧЕ СМЕ МЕСОЯДНИ - МИШ -МАШ ОБИЧАМЕ ДА ХАПВАМЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ. АЗ ГО ПРИГОТВЯМ ПО ТОЗИ НАЧИН -
ПРОДУКТИ :
☑ Печени чушки  10 броя
☑ Олио 70 мл.
☑ Зрял лук 1 глава / среден/ или връзка пресен
☑ Доматен сок 250 мл
☑ Щипка захар
☑ Чесън / по желание/  3 скилидки
☑ Сирене 200 грама
☑ Яйца 3 броя
Зимата от консерва / домашна/ пиперки приготвям миш маш. Приготовление: добре обелените и почистени чушки се нарязват на едри парчета. В тенджера върху котлона се сгрява олио на средна температура.
Предварително почистените и нарязани на дребно лук, чесън на плочки се задушават за около пет минути. Лично за мен, чесънът придава по добър и апетитен вкус на ястието! Добавят се пиперките, да се запържат около една-две минути.
Следва доматения сок и щипка захар и се оставя да покъкри на слаб огън, десетина минути. Надробява се сиренето и се пуска в ястието, като се разбърква. В подходящ съд се разбиват яйцата с щипка сол и се прибавят към ястието на тънка струя и като се бърка непрекъснато.
Изключва се котлона и се оставя да покъкри със затворен капак. По желание при поднасяне се поръсва с магданоз! Може да се добавят и други подправки по вкус: чубрица, лют червен пипер на люспи.


        
ПО ТОЗИ НАЧИН МИ ХАРЕСВА!
                                                               ДОБЪР АПЕТИТ !




Няма коментари: