сряда, 10 април 2019 г.

" СВИНСКО МЕСО С ГЪБИ "

Едно от любимите ястия у дома ! Във фризера ми винаги се намира свинско месо , за всеки случай ! В кухненски шкаф винаги си имам резерва , консерва от мариновани гъби ! Когато вече месото се е размразило / почти винаги , задължително трябва да има ястие с месо/ и се чудя с какво точно да го сготвя ...Е, отговора е в кухненския шкаф !
Необходими продукти :
☑ Свинско месо 550 грама
☑ Мариновани печурки /нарязани/ 230 грама
☑ Зрял лук / среден по големина / 1 брой
☑ Пресен лук 2 стръка
☑ Пресен чесън 1 стрък
☑ Олио 60 мл
☑ Брашно 1 супена лъжица/ равна/
☑ Червен пипер 1 чаена лъжица
☑  Черен пипер *
☑ Сол *
* Топла вода
В подходяща тенджера върху котлона сипете олиото ! Включете на средна температура ! Докато олиото загрее , почистете , измийте и нарежете лука/ зрял/ на дребно ! Сложете да се позапържи и малко да поомекне ! Разбъркайте с лъжица ! Нарежете месото на хапки и добавете към лукът ! Разбъркайте ! Измийте гъбите / когато са от консерва ги мия / и оставете да се отцедат ! Пресният лук и чесън ги почистете, измийте и нарежете на ситно ! Към месото и лука добавете отцедените гъби , сол *, червен пипер !Намалете котлона и  разбъркайте ! Прибавете брашното и отново бъркайте ,да не залепне ! Ред е да добавите пресните лук, чесън и топла вода / колкото да покрие продуктите ! Засилете котлона отново на средна степен ! Така да покъкри няколко минути на полу открехнат капак ! Разбъркайте и проверете водата, ако е нужно добавете още малко ! Да покъкри още около 10 минути . Добавете черен пипер и изключете котлона !Е, беше лесно , но много вкусно !
                                                           ДОБЪР АПЕТИТ !
Ако ви допадат моите рецепти , може да посетите страницата ми " От кухнята на Биги "
https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
ИЛИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИТЕ В КУЛИНАРНАТА НИ ГРУПА  " Вкусотия в чиния "
https://www.facebook.com/groups/520103771725772/
Още подобна рецепта, като тази :
" ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С МЕСО "
https://otkuhnqtanabigi.blogspot.com/2018/11/blog-post_10.html

Няма коментари: