Продукти:
☑Свински пържоли 5 броя
☑Мариновани гъби 0.300 грама
☑Лук 2 глави
☑Домат 1 брой
☑Захар 1 чаена лъжица/непълна//
☑Пасирани домати 0.500 грама/кутийка/
☑Чесън 3 скилидки
☑Сол,червен ,черен пипер,къри
☑Олио
☑Краве масло 50 грама
Пържолите ги поръсих със сол и черен пипер и къри.
Приготвих соса.Домата-измих,обелих и нарязах на малки кубчета.Сложих в тенджера върху котлона с 3 супени лъжици олио да се позапържи,Добавих почистения и пресован чесън,захар,сол.Когато водата от домата почти се изпари/и соса се ароматизира/ ,добавих и пасираните домати и черен пипер.Изключих котлона и оставих да покъкри още около минута.Пържолите в подходящ съд върху котлона с 3 супени лъжици ги запечатах от двете страни.В тава наредих почистените и нарязани на колелца лук,маринованите гъби,краве масло,соса и отгоре пържолите.
Покрих тавата с фолио.Пекох в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар