вторник, 27 ноември 2018 г.

"ЗЕЛЕ С МЕСО НА ФУРНА"

ЛЮБИМО НИ Е!ИСКАМЕ ХЕМ ЗЕЛЕТО ОТ ГОРЕ ДА Е "ИЗГОРЯЛО",ХЕМ МЕСОТО СОЧНО!РЕЧЕНО-СТОРЕНО!ЗНАМ ЗА ЗЕЛЕТО,ЧЕ СТАВА ПО ВКУСНО С ПОВЕЧЕ МАЗНИНА,ЧЕРВЕН ПИПЕР,ДОМАТ ,ЧЕСЪН ИИИ ДОБАВИХ ВКУСНА ЛЮТЕНИЦА/СЪЩО И "ДИСКРЕТНО "ЧИЛИ!
Продукти:
☑Прясно зеле около 1.600 килограма
☑Свинско месо 0.600 грама
☑Зрял лук 1 брой
☑Чесън 5 скилидки
☑Домат 1 брой
☑Лютеница 5 супени лъжици
☑Олио около 150 милилитра
☑Червен пипер 1 супена лъжица
☑Черен пипер 1 кафена лъжица
☑"Дискретно Чили
☑Сол/на вкус
☑Топла вода 200 милилитра


Нарязах месото на парчета.В малка тенджера загрях половината количество олио.Сложих месото,като обръщам и от двете страни да се запечата.Почистих и нарязах лука на полумесеци.Добавих при месото.Разбърках за кратко.Добавих сол,червен пипер/половината количество/Отново разбърках.Прибавих 2 супени лъжици лютеница и малко /около 60 милилитра/топла вода и оставих да покъкри.През това време накълцах зелето.

Посолих , леко намачках и сложих в тава.Към зелето прибавих/останалите продукти/ почистените скилидки чесън,домат нарязан на кубчета,останалият червен пипер,"Дискретно Чили",лютеница,олио,черен пипер и топла вода.Разбърках много добре!

Месото също добавих,като леко го покрих със зелето!Пекох в предварително загрята фурна на 220 градуса до желания любим цвят!

Точно както искахме така се получи!"Изгоряло" от горе,а месото се топи в устата!






Е,разбира се -аз си сервирах с домашен чесън!
ДОБЪР АПЕТИТ!


Няма коментари: