сряда, 7 ноември 2018 г.

"СУПА СЪС СВИНСКО МЕСО"



Идеята дойде от месоядния ми мъж. Получи се много вкусна и засищаща супа. Подходяща за студените дни
Необходими продукти:
☑ Свинско месо 350 грама
☑ Морков 1 брой
☑ Лук 1 брой
☑ Картоф 1 голям или 2 по малки
☑ Червена чушка 1 брой
☑ Фиде 1 шепа 
☑ Куркума 1 чаена лъжица
☑ Магданоз/по желание/
☑ Олио*
☑ Сол на вкус /Аз сложих 1 супена лъжица/ 
За застройката: 
☑ Кисело мляко 5 супени лъжици
☑ Жълтък 2 броя
☑ Брашно 1 супена лъжица/непълна/
☑ Черен пипер/млян/
☑ Сол*
Още:
☑ Чесън*
☑ Оцет*
☑ "Дискретно" чили 1 щипка  
Измих месото, нарязах на малки парчета колкото една хапка и сложих в тенджера с вода на котлона да ври. От време на време отпенвам. Почиствам, измивам и нарязвам зеленчуците на дребно- лука, чушката , моркова- настърган, магданоз /стебла/ и картофи на малки кубчета.
Прецеждам бульона и връщам обратно на котлона заедно с омекналото месо. Добавям зеленчуците, олио-3-4 супени лъжици, сол /1 супена лъжица/, доливам още топла вода и оставям да ври.
Когато зеленчуците поомекнаха добавих фидето. Като набъбне фидето добавям куркума, за цвят. Опитвам как е на вкус и ако е нужно, добавям още малко сол! Приготвям застройката- в купа разбивам с телена бъркалка жълтъците, добавям брашно, кисело мляко и разбивам добре- да няма бучки!
Някой път не слагам кисело мляко, а само жълтъци и малко лимонов сок. С черпак, гребвам от горещият бульон и по малко сипвам към яйчената смес и разбърквам. Темперираната застройка връщам обратно в тенджерата, като не спирам да бъркам.
Изключвам котлона. Поръсвам с малко черен пипер. Поднесох с пресован чесън, сол, оцет и малко чили. По желание, може да поръсите със свеж магданоз.




2 коментара:

Бони каза...

Супер, супичка!

Birgul Ismailova каза...

Стана,много вкусна!Благодаря,БОНИ!