неделя, 24 март 2019 г.

" ПЪРЖЕНИ КЮФТЕТА "







Класиката никога не умира! Обожавам пържени кюфтета :)
 стига каймата да е качествена Купувам месо, което ми смилат на място. Ето, моя начин на приготвяне.
Необходими продукти :
☑ Кайма смес 500 гр
☑ Яйце 1 брой
☑ Лук 1 глава /средно голяма
☑ Галета /вместо хляб/ 3 с.л.
☑ Сода бикарбонат 1/2 ч.л.
☑ Кисело мляко 1 с.л./ за погасяване на содата*
☑ Черен пипер *
☑ Червен пипер *
☑ Чубрица *
☑ Сол *
Още :
☑ Олио за пържене + 1 с.л. за потапяне *на кюфтетата
По желание : магданоз, чесън *
В купа сложете каймата .Добавете и другите продукти : яйце, на дребно нарязан лук , на дребно  накълцани 2 скилидки чесън, киселото мляко/ в което е погасена содата, галета, червен, черен пипер, чубрица и сол на вкус / без олиото/.
Не трябва да се прекалява с галетата , защото стават по твърди! Омесете добре , да могат добре да се смесят продуктите ! С намазнени ръце късайте от каймата и оформете равни по големина топки.
Подредете ги в тава. Покрийте тавата със стреч фолио и сложете в хладилник за поне час. След това ги опържете в обилно количество олио. Може да ги приготвите и от предния ден.
П.П. Вместо кимион добавям в каймата къри и ми е по вкусно ;)
ДОБЪР АПЕТИТ!




Няма коментари: