четвъртък, 25 юли 2019 г.

ПАТЛАДЖАНЕНИ КУЛИ С МЕСО


 За тези , които обожават патладжан 🍆и месо, мисля, че комбинацията ще ви хареса. Който е на диета , не препоръчвам.Това е калорична бомба! На нас ни беше мнооого вкусно!
Необходими продукти :
✅ Патладжан 4 броя / малки /
✅ Домат 1 брой голям или 2 малки
✅ Месо * / за предпочитане телешко */350 грама
✅ Чесън 5 скилидки
✅ Олио 2 -3 с.л. / за месото/ + олио за пържене
✅ Червен пипер*
✅ Черен пипер *
✅ Сол *
✅ Кашкавал * за поръсване
Измийте патладжаните , обелете на раета " и нарежете на кръгчета / не по дебели от 2 см/. Аз ги слагам директно в гевгир в мивката. Посолете и оставете да пуснат горчивия си сок. През това време пригответе месото.
Аз приготвих от свинско месо , понеже в момента имах само такова. Вие може да приготвите с пилешко или телешко месо-  по ваш избор! Върху котлона , в подходящ съд загрейте 2-3 супени лъжици олио и нарежете месото на малки парчета и пуснете в олиото. Не бъркайте веднага! Оставете месото да се запечата от едната страна и тогава разбъркайте! Почистете 2 скилидки чесън, накълцайте и добавете към месото. След 1-2 минути добавете подправките сол, черен и червен пипер.
Разбъркайте и вземете от котлона. Отцедете добре патладжана и го подсушете с кухненска хартия. Загрейте олиото на средна температура и запържете патладжаните и от двете страни, колкото леко да поомекнат.
Извадете ги в чиния. Измийте доматите и ги нарежете на колелца дебели 1,5 см. В подходяща тава наредете част от патладжанените кръгчета. Отгоре по едно колелце домат , поръсете с малко сол , отгоре от месото / колкото да покрие домата.
Най отгоре, също кръгче патладжан. Поръсете с кашкавал. Другите 3 скилидки чесън / цели / ги пуснете из между патладжанените кули. Чесъна много си ходи с патладжана! Печете в предварително загряла фурна на 220 градуса , докато отгоре се образува златиста коричка.
При поднасяне , може да поръсите със свеж магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако ви допадат моите рецепти, може да посетите страницата ми във Фейсбук :

Няма коментари: