Необходими продукти :
✔ Червени камби * / моите бяха 7 броя, но малки
✔ Кайма 350 грама
✔ Олио 4-5 с. л.
✔ Зрял лук 1 брой средно голям
✔ Морков 1 брой средно голям
✔ Чесън 2 скилидки
✔ Домат 1 брой средно голям
✔ Чубрица 1 щедра щипка
✔ Червен пипер 1/2 ч.л.
✔ Черен пипер *
✔ Сол *
✔ Вода *
Почистете и измийте зеленчуците , нарежете лука на дребно, моркова на малки кубчета , а чесъна на плочки. Върху котлона в тиган или касерола загрейте олиото на средна температура и позапържете зеленчуците докато леко поомекнат. Добавете каймата и бъркайте докато стане на трохи.
Обелете домата , нарежете на малки кубчета и прибавете към останалите зеленчуци. Разбъркайте и изключете котлона /така или иначе ще поврат още около 5 минути /. Добавете подправките сол/ на вкус и зависи дали каймата е овкусена предварително/ червен, черен пипер и чубрица. Разбъркайте и оставете да покъкри. Включете фурната на 200 градуса. Измийте, изрежете капачета и почистете камбите от семенниците. Напълнете ги с плънката, сложете капачетата и наредете в тава.
Внимание , според бройките и големината на камбите , плънката може да не ви стигне! Полейте ги със струйка олио. Налейте в тавата 1 чаена чаша вода, загънете тавата с алуминиево фолио и печете около 20 минути.
Махнете фолиото и допечете до готовност. Моят съпруг доста ме похвали за това ястие, каза че е супер вкусно. По желание може да поръсите с пресен магданоз/ моят съпруг и " треви " не яде. Аз ги ям /.
Ако , ви допадат моите рецепти , може да посетите страницата ми във Фейсбук:
" От кухнята на Биги " https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
Ако , ви допадат моите рецепти , може да посетите страницата ми във Фейсбук:
" От кухнята на Биги " https://www.facebook.com/otkuhnqtanabigi/?modal=admin_todo_tour
Няма коментари:
Публикуване на коментар